Alby

11-07-1995

                         renpas alby.jpg (44493 bytes)

Alby is de eerste hond die wij als gezamenlijke pup hebben gekregen. We zouden nog enkele honden samen nemen als pup zodat als het team die we op dat moment samen hadden minder gaan lopen. Nieuwe aanwas zouden krijgen en in de loop der jaren een nieuw team zouden gaan vormen. Na Alby, is nog Bungee en Cosmic gekomen.

Alby is een statige, grote husky, heeft in het team door zijn formaat, de plek van wheeldog toegewezen gekregen. Hij is een super snelle drafloper, dat het team wel heel erg hard moeten lopen om Alby in de galop te krijgen. Qua volume is hij met het werken en op de wedstrijden altijd erg aanwezig, hij heeft een hele hoge krijs als hij enthousiast wordt.

Alby net gewassen.

In de kennel is hij een makkelijke reu tegenover de andere honden maar de alfareu schijnt toch altijd te denken dat Alby andere capaciteiten heeft want tussen deze twee honden is het soms onrustig. Alby kan dan ook behoorlijk nerveus gaan lopen doen als de alfa in de buurt komt en als hij dan weer verdwijnt dan zie je hem ontspannen.

Alby vindt het heerlijk om te zijn waar wij bezig zijn, zo kan hij uren bij je zitten en als je dan maar af en toe wat tegen hem zegt, zie je hem helemaal blij opveren.

Door dat aanhankelijke gedrag van Alby is hij ook wel een beetje een eizelganger geworden of misschien is het verhaal juist wel anders om! Kon hij niet genoeg contact krijgen tussen het team van toen, wie zal het zeggen! Maar sinds de komst van Flirt-le, de Oudduitse herder teef is Alby het spelen met de andere honden gaan begrijpen.

Maar voor ons is en blijf hij een leuke vrolijk hond die af en toe wat nerveus reageert.

Terug naar Husky's