Bungee

22-04-1996/ 02-01-2006

 

                          renpas Bungee.jpg (40688 bytes)

Bungee, onze zorgenkind, heeft op de leeftijd van vier weken zijn moeder verloren. Vixen, zijn moeder, is overleden aan een hartstilstand. Het hele nest van Bungee is toen grootgebracht met de fles tot ze zelfstandig vast voer konden eten. Dit heeft tot gevolg gehad dat Bungee een heel aanhankelijk hondje is geworden. 

Vixen met haar nest van Bungee, zij heeft maar vier weken voor de pups kunnen zorgen voor zij overleed

Het nest van Bungee is voordat de pups naar de nieuwe eigenaars zijn toe gegaan in het televisieprogramma “de Natte Neuzeshow” geweest van Martin Gaus, dat was een programma waarin geraden moest worden na het tonen van een nest met puppy’s, welk ras het was?

   

Bungee in de NATTE NEUZENSHOW

Bungee is een snelle, goed gebouwde husky voor het team geweest met de taak van leidhond naast Nikolai. Bij ons in het team wilde hij altijd goed werken en stond altijd te springen om weg te mogen gaan. Maar toen hij samen met Alby en Cosmic voor een winterseizoen uitgeleend zou worden om in het team van Roderick te gaan lopen, wilden hij niet meer werken. Hij was niet gelukkig onder die situatie en wij hebben hem toen maar terug naar huis gehaald, de andere twee hebben toen wel het hele seizoen meegelopen.

Bungee was in de race om op de tentoonstellingen Nederlands kampioen te worden, vanwege zijn uitmuntende uiterlijk. Maar deze titel heeft hij niet kunnen halen omdat het sinds september 2003 bergafwaarts gaat met zijn gezondheid en nu bijna twee jaar later, is zijn gezondheid niet veel beter of slechter geworden. Wat is er aan de hand met Bungee, wisten we het maar, zelfs de dierenartsen weten het niet. De symptomen waren kale plekken op zijn neus en op zijn lichaam, niet willen of kunnen eten en waterige ontlasting. Antibiotica en verdere medicatie tot het gevolg. Maar nergens reageerde hij op, hij werd lichamelijk heel slecht en zijn gewicht holden achteruit. Op 24 oktober 2003 is bij Bungee een endoscopie gedaan om te kijken of er onrustige cellen in zijn maag- of darmstreek zaten. Daarmee is ontdekt dat hij naar alle waarschijnlijkheid, dunne darmkanker zou hebben. Deze diagnose kon niet volledig gegeven worden omdat Bungee 6 weken voor dit onderzoek een medicijn had geslikt die een vertekend beeld kon geven dus was de diagnose: 99% dunne darmkanker. Dus Bungee, in navolgen van de in april 2003 overleden, Cosmic, ook het traject doorlopen al zijnde hij kanker zou hebben. Alleen zouden we vanwege de gezondheidstoestand van Bungee alleen met pillen aan de slag gaan. Waren het niet dat Bungee van deze medicijnen zo snel achteruit ging, dat Leo en ik na drie weken hebben moeten besluiten te stoppen met deze medicijnen. Hij voelde zich te beroerd om nog te eten, te drinken en pillen te slikken. De dierenarts gebeld met de mededeling dat Bungee niets meer wilden innemen en dat wij dat zouden respecteren. “Als bij onze honden de bek op slot gaat, nadat zij altijd heel gemakkelijk zijn met het innemen van de medicijnen, besluiten wij dit te respecteren”. De dierenarts wilde Bungee wel graag zien in deze toestand. Hij kon alleen nog bevestigen, dat het een goed besluit was om te stoppen, en ons erop voor te bereiden dat onze Bungee stervende was.

                    

Maar, laat nou Bungee na een dag of acht uit zichzelf weer beginnen te eten, zijn ogen en zijn kop stond weer iets beter. Na drie weken contact met de dierenarts opgenomen, hij was er vanuit gegaan dat Bungee al uit zichzelf was ingeslapen en dat wij het nog niet door hadden gegeven, hij kon alleen maar vol lof kon zijn over deze sterke hond. Hoe heeft dit kunnen gebeuren want zijn ontlasting was nog steeds zeer slecht en daar moest verandering in komen om hem sterker te maken. Nu na bijna twee jaar, is er nog steeds niet bekend wat de oorzaak is van de ziekte van Bungee. Sinds februari 2005 was ook zijn ontlasting weer redelijk. Hij krijgt nog steeds om de dag een dosis prednison en daar deed hij het redelijk op. Ook zijn gewicht ging weer flink omhoog maar sinds half juli gaat het weer de verkeerde kant op, de kennel ligt weer vol met een waterige drab en hij is zijn gewicht weer bijna kwijt. Op dit moment na weer een bezoek aan de dierenarts en in overleg met hem gaan we zorgen dat hij geen pijn zal hebben en dat hij zich prettig moet blijven voelen. Dus dat hij wil blijven spelen met de andere husky’s en onze Oudduitse herder. Zolang dat goed gaat, gebeurt er niets maar bij pijn, stoppen we met hem, om hem deze weg te besparen want je bent niet al twee jaar ziek om dan ook nog eens pijn te gaan krijgen.

  

02-01-2006

Het was zover, sinds afgelopen woensdag hebben we Bungee in huis gehaald. Het is de afgelopen dagen behoorlijk koud geweest. Dit in combinatie met een verslechterde eetlust was het resultaat dat zijn gewicht en zijn gezondheid heel snel achteruit ging, is de oorzaak dat wij hebben moeten besluiten om hem verder lijden te besparen.

Op Nieuwjaarsdag voelde hij zich heel onprettig, ik kon nou niet zeggen dat hij pijn had maar hij was zeer onrustig. Met Leo overleg gehad, die op zijn werk was, wat ik moest doen. Toch maar even de dierenarts gebeld, om te kijken welke dierenarts er dienst had op deze feestdag. Maar dat was hijzelf dus we konden belden voor als het verkeerd zou gaan. Die middag werd hij weer wat rustiger. Ik was hem zelfs een moment even kwijt, meneer, was prinsheerlijk in ons bed gekropen. Maar we moesten ons besluit nemen. De volgende dag een afspraak gemaakt bij de dierenarts, we wilden er niet op wachten dat hij alsnog een periode van misschien heel veel pijn tegemoet zou gaan. Zoals ik dat al eerder schreef dat verdient hij niet. Ik heb hem morgens nog even mee genomen de tuin, kijken of hij nog richting de kennel wilden, waar de andere honden naar hem zaten te kijken. Maar nee, sinds dagen weer eens een plasje en toen gelijk naar weer binnen. Jongen, het is goed geweest. Bij de dierenarts aangekomen nog even in de wachtkamer zitten knuffelen met hem. Toen was het uur daar, onze dierenarts Arno is nog steeds verbaast dat Bungee het toch nog zolang heeft uitgehouden maar bij dit aanblik was hij er gelijk van overtuigd, Bungee had het opgegeven. In onze armen heeft Bungee een roesje gekregen met daarna de definitieve injectie, dit laatste middel was nog geen twee seconden in zijn lichaam of Bungee blies zijn laatste adem al uit.

Ze vragen wel eens aan mij of ik voorkeur heb bij één van de honden. Nee, kan ik zeggen naar volle waarheid maar als ik bedenk hoe Cosmic en nu dus weer Bungee zich door de kanker hebben heengeslagen. Denk ik wel, dat ik een andere band/gevoel had met deze twee jongens.

Terug naar Husky's