Rody

13-07-1985 / 13-07-2001

 

              renpas rody.jpg (43593 bytes)

 

Rody was een hond die iedereen aanspraak qua uiterlijk, hij was grof, helemaal wit met twee zwarte oren. Zijn hele leven lang, zelfs toen hij al op leeftijd was en slecht liep.

Hij was in de kennel een onopvallende hond als hij op zijn tijd maar zijn natje en droogje kreeg dan hoorden je hem niet. Maar zetten je hem in zijn tuig voor de slee dan voelde je hoe krachtig hij was.

Een goede werker die zich dan ook helemaal gaf, hij is zelfs vlak voor de finish flauwgevallen omdat hij niet aangaf dat het niet meer ging. Bij de finish van de slee gehaald in de sneeuw gelegd zodat hij kon afkoelen (wel op een kleedje tegen bevriezing verschijnselen) en hij was weer bij de mensen. Het probleem was dan ook, de te dikke vacht die hij bezat, dat hij te heet werd en niet snel genoeg afkoelden.

Zo is hij ooit bij de trimmer geweest omdat wij hem niet door zijn rui heen konden helpen. Er was geen borstel of kam doorheen te krijgen maar hij was daardoor wel aan het vervilten en verstikken. De trimster zei: kom maar, ik doet het wel even, dan, was ik hem lekker. Nou, dat heeft ze geweten want na een half uur kammen was ze nog niets opgeschoten dan maar de tondeuse erop met toestemming van ons. De tondeuse liep enkele keren vast maar het is haar gelukt, op zijn voorpoten en kop na, daar mocht ze van mij niets aandoen. Anders zouden de andere husky’s misschien problemen maken want ze hadden nog nooit een naakt hond gezien. Voor zijn huid en vacht is het heel goed geweest maar het duurden wel even voor we weer een normale husky in de kennel hadden lopen. Maar die zomer heeft hij weinig last gehad van de warmte.

Rody is gelijktijdig met Sky ingeslapen, zij waren met een dag verschil van dezelfde leeftijd en heel toevallig hebben we afscheid genomen van deze twee jongens op de geboortedag van Rody.

Zij zijn beide veertien jaar geworden en gezien de leeftijd gewoon van ouderdom met hier en daar een ouderdomwratje.

 

Terug naar Husky's