Sky

14-07-1985 / 13-07-2001

 

                  renpas sky.jpg (40484 bytes)

 

Sky was een husky zoals de meeste mensen de Siberian Husky voor ogen heeft.

Een zwarte hond met een wit masker en helblauwe ogen. Dit was een reu en is dan ook verschillende keren gebruikt om mee te fokken. Zowel hier in Nederland als in het buitenland, zo heeft hij een tijdje in Tsjechië gezeten samen met Qanaq om daar voor verschillende nakomelingen hebben gezorgd waarvan er enkele van deze pups weer naar Nederland zijn gekomen zoals Arie, Boris en Donjek.

Sky heeft voor nog meer nakomelingen gezorgd in de kennel waarvan Nisling er één was en later is Alby ook nog voort gekomen uit Sky maar zij zijn in Nederland geboren. 

Sky was een zachtaardige hond en had in het team de capaciteit om leidhond te worden en is opgeleid door Qanaq en heeft deze functie vervuld. Tot een wedstrijd in frankrijk, de Trophée de Savoir 1997 tot die tijd heeft hij voorop gelopen eerst samen met Qanaq en later met Nikolai, hij was toen 10 jaar.

Maar bij een avondloop van deze grote wedstrijd ging het mis, halverwege de trail is Sky natuurlijk in het donker ergens vol opgelopen, Leo dacht nog even dat hij in de maling werd genomen, maar doordat hij daarna heel onzeker ging lopen, was het duidelijk. Sky kon niet goed meer zien in het donker. Later op de trainingen kwam hetzelfde naar voren, eerst ergens tegenaan en dan onzeker gaan lopen. Het beeld werd duidelijk Sky’s zicht werd te slecht om nog te kunnen lopen in het team. Hij mocht gaan genieten van een mooie ouwedag. Lekker op zijn tijd is wandelen, slapen en eten zonder nog te werken.

Ondanks het slechte zicht is Sky langzaam ouder geworden maar zonder ziektes, zeker de laatste maanden waren de spieren op en de botten werden slecht dus op de leeftijd van veertien jaar hebben definitief  afscheid genomen van hem, gelijktijdig met Rody. 

Terug naar Husky's