Kaluna

26-08-1992

             

Kaluna, ons alfateefje, zij heeft altijd al in het sledehondenteam meegelopen, toen  Leo nog samen was met zijn toenmalige partner. Zij heeft dan ook met Kaluna gefokt en daar hebben wij toen uit dat nest, Cosmic genomen.

Kaluna is een goede sledehond geweest bij Leo in het team maar toen zij ging meelopen met de stiefzoon van Leo, kon zij het tempo niet meer bijlopen van het sprintteam waar Roderick meeloopt. Kaluna komt beter tot haar recht in ons langeafstandsteam, zij is toen bij ons daar ook in terug gekomen.

 

Kaluna is voor ons een goede opvoedster voor de pups, door haar goede karakter, zij weet precies hoe ze de regels voor een stabiele hond moet overbrengen. Kaluna is voor de pups streng, kort maar rechtvaardig.

Vorig jaar was het verwonderlijk om te zien hoe zij samen met Nikolai, de Oudduitse Herderpup opnam als hun eigen pup, de eerste dagen moesten de andere husky’s niet in de buurt komen als wij met de pup op onze armen zaten in de tuin. Dit deden we om de pup te laten wennen aan de toen nog negen honden. Na enkele dagen toen Flirt-le haar eerste zelfstandige stapjes in de tuin zette, liep Kaluna aan de ene zijde en Nikolai aan de andere zijde, geen enkele andere husky mocht nog in de buurt van de pup komen. Later toen de pup minder in de gaten gehouden moest worden zorgde Kaluna dat de pup geen gekke streken ging uithalen en corrigeerden als er kattenkwaad werd uitgehaald. We kunnen wel zeggen dat, hoe Flirt-le, de Oudduitse herder, qua hond is geworden dat we dat te danken hebben aan Kaluna, het zou bijna een reden zou zijn om nog een pup te nemen, dit om er zeker van te zijn nog zo’n hond voor de toekomst te krijgen.

Kaluna is een lieve mooie huskyteef, met een stevig karakter en een heel mooi uiterlijk. Qua gezondheid heeft ze niet altijd even veel geluk gehad en heeft al diverse operaties achter de rug, zo is zij al enkele malen geopereerd aan haar darmen, deze is verschillende keren ingekort omdat deze naar buiten dreigde te komen, zij heeft nu geen sluitspier meer dus kan niet meer in huis wonen omdat de drollen om je oren vliegen als ze opspringt en vorige jaar is er bij haar een rij tepelhuizen weggehaald. Maar door haar goede conditie liep zij vorig jaar na de laatste operatie dezelfde middag al weer tussen de andere husky’s.  

   

Terug naar Husky's