Tentoonstelling uitslagen

Datum

Verloop van de dag

Uitslag/Titel

17-06-2007 Half mei hebben we een e-mailtje uit Duitsland van de fokker gekregen met daarin een oproep of er mensen met Eggetraum-honden mee wilden doen aan een tentoonstelling in Soest/Duitsland. Wij hadden vakantie en waren nieuwsgierig wat de Duitse keurmeester van onze honden zou vinden en dan met name van Flirt-le. Wel even geÔnformeerd of Next ook al ingeschreven kon worden en dat mocht. Wij zijn tevreden met de keuringrapporten, beide dames werden als zeer mooie herders beschreven, ze lieten zich beiden goed voorbrengen en gedroegen zich voorbeeldig. 

     uitslag flirt-le 17-6-2007.jpg (139676 bytes)          uitslag NEXT 17-6-2007.jpg (140108 bytes)

          Flirt-le                             Next

Hierboven de beschreven uitslagen van onze honden. Verder was de fokker er ook met twee honden, waarvan de teef eerste werd in de jeugdklasse en eerste in de erering en de reu werd eerste openklas reuen en vierde in de erering. 

We moesten wel even wennen aan de manier hoe alles verliep. Alles was mogelijk, na aanmeldingen, even stoppen met keuren want het is tijd voor de lunch en het meest verbazende dat er via de omroepinstallatie gevraagd werd welke keurmeester nog tijd had om nog een na aanmeldingen te keuren en dit alles in een flinke achtertuin, wel goed voorzien van voldoende partytenten en picknick tafels, die we konden vullen met terplekke gebakken bratwurste und sweinefleisch. Echter alles zonder gemopper en reuze gezellig en een reuze prijzentafel.

 

 

 

 

 

Flirt-le 

Uitmuntend

1e openklasse teven

Next

1e welpenklasse

2e bij de Erering

 

 

04-09-2006 Vandaag mochten we weer richting Tilburg gaan rijden. Ik ben laks geweest, ze is niet gewassen, niet ontklit neem nog wel de borstels mee. Maar het is zeer regenachtig en in Tilburg aangekomen, weet je al bij voorbaat dat ze niet schoon zal blijven en ze is toch loops dus wat kan een dergelijke dag nou brengen. Flirt-le is voor de tweede maal ingeschreven in de openklas dus mijn doel is wel om nog een U-tje weg te pikken. We moeten wachten tot de middag voor we aan de slag gaan dus lekker gewandeld, wat zitten praten met fokkers. Want in de toekomst willen we toch een Oudduitse herder erbij en ik wilde vast mij oriŽnteren op onze toekomstige pup, waarvan wij het karakter een heel belangrijk punt vinden. Tevens hebben we een gesprek aangevraagd met de fokcommissie over het toekomst beeld van Flirt-le. We staan met 12 andere teven in de ring, we worden in groepen verdeeld en wij blijven in de ring om als eerste gekeurd te worden. Het voorbrengen ging perfect, ze liet zien wat ze waard is. Mijn groepje mag de ring uit en maar wachten op de keuring van de overige honden. Als deze allemaal gekeurd zijn moeten wij met nog een andere teef de ring weer in. De keurmeester zegt nadat wij nog enkele rondje hebben mogen rennen dat Flirt-le hoger is geŽindigd maar weigert te zeggen over welke klassering hij het heeft. Na ons verdwijnen nog twee teven de ring in, ook zij weten niet waar dit voor is. Het wordt ons pas duidelijk als Flirt-le mee mag doen met de Best of Show, ONS MEISSIE is eerste geworden bij de Open Klas Teven. De honden van alle klasse die vandaag hebben gewonnen mogen mee doen met de best of show en wij worden hier ook nog tweede. Ik ben trots, eindelijk zien andere het ook is. Wij zeggen al zolang dat we een mooie teef hebben met een heel leuk karakter en zeer sociaal is. Uitmuntend

1e openklasse teven

2e Best of show

BRI CAM 05-09-2006009.JPG (38509 bytes)

12-03-2006

Vandaag is de tentoonstelling van NODHV. We zijn er een beetje laat achtergekomen dat het aan de andere kant van het land is en dat we ruim 200km. moeten rijden. De eerste keer dat we haar inschrijven in de Openklasse. ís Morgens om zeven uur vertrokken, om daar om half tien aan te komen. Papieren laten controleren en haar dagnummer opgehaald. Dan blijkt dat er maar 35 honden staan ingeschreven. Ik krijg nog even de gedachten dat het misschien snel vandaag zal gaan maar later blijkt dat de openklasse pas in de middag word gedaan. Tot overmaat van ramp gaan de reuen voor in verband met een loopse teef. Er staan zes reuen in de ring, over elke reu wordt een kwartier bediscussieerd want er zijn twee aspirant keurmeesters bij. Dan mag Flirt-le om drie uur de ring in, 7 teven. Een paar rondjes rennen, gelukkig ze blaft niet. …ťn voor ťťn moeten we ons melden. Ik zie een rolmaat tevoorschijn komen, er word een hond op hoogte gemeten (blaadje op de rug, rolmaat erbij?) Ik begin te steigeren. Stel dat Flirt-le ook op gemeten wordt dan is ze zeker te klein op deze wijze. Even overlegd met een ervaren tentoonstelling-ganger, wat is zijn versie hierop. Hij is van mening, dat dit geen officiŽle meting kon zijn en als dat een punt van waardering zou worden met de beoordeling van Flirt-le, er zeker een protest aangetekend kon worden. Flirt-le werd dus gemeten. Een boekje werd op haar rug hardhandig neergelegd en de rolmaat werd er naast gezet. Nog een beetje drukke op haar schouders. Zo werd ze iets kleiner en haar oren verdwenen in haar nek. Ik protesteer op dit gebaar. Ze moeten niet mijn hond niet de laagte gaan drukken. Flirt-le mocht nog zeker zes keer haar gangwerk laten zien, daar zagen ze ook iets aan! Wat moest hier nou voor uitslag uitkomen? Drie koppels werden de ring uitgestuurd. Wat bleek Flirt-le was op een gedeelde derde plaats geŽindigd. Op het beoordelingscertificaat stond dat ze een uitmuntend had gehad. Daar ben ik tevreden mee en geen aanmerkingen over haar grote maar dat het gangwerk te smal was. Met deze beoordeling gaan we nog wel een keer, in september.

Uitmuntend

 

04-09-2005

Vandaag, vroeg in de auto en op naar Tilburg. Het belooft weer een lange dag te worden. Als Flirt-le gekeurd word is er een verwarring omdat de keurmeester in de vaste veronderstelling is dat zij reuen gaat keuren en de beide honden in de groep zijn wel erg klein. Na dat zij in de gaten heeft dat het teefjes zijn kan de keuring beginnen. Ze is onder de indruk van Flirt-leís verschijning maar zij krijgt als opmerking dat ze erg klein is. Maar ze zit ook nog maar in de jeugdklasse dus we hebben nog even te gaan.

Gut entwickelt

 

08-05-2005

Vandaag was Flirt-le haar eerste tentoonstelling. Deze werd gehouden op het terrein van de Flammert in Limburg. Het was een tentoonstelling in de buitenlucht en we treffende het niet zogoed want tegen de tijd dat wij aan de buurt waren was het gaan regenen, dus ons meisje was kleddernat en begon zich te vervelen maar aan het eind van de dag kregen we een uitslag die veel belovend was.

Vize-Holland-Sieger 2005

Sehr gut