Flirt-le  

14-06-2004           

Nu we gestopt zijn met het racen met de Husky's zijn, maar dat we wel nog een andere hond wilden, is besloten na de dood van één van de husky's. Deze hond, was zo bijzonder dat we zelf wel snapten dat we een hond zoals Cosmic was nooit meer zouden krijgen. Hij had het karakter van een werkhond, die goed luisterde met een "will to please", hij was als hond één die erg op ons gericht was. Deze eigenschappen wilden we in onze volgende hond terug zien.

Vrienden van ons hadden een Oudduitse herder, die ons qua karakter en uiterlijk erg aansprak. Maar deze hond is plotseling overleden aan een maagtorsie. Toen zij weer besloten om van dit ras weer een pup te gaan nemen, ben ik met Ella en Erik Jonker toen zij voor het eerst kennis gingen maken met het nest mee gegaan naar Duitsland. Ik wilde weten of het karakter wat wij in Caimy hebben gezien overeen kwam met het ras. Na deze kennismaking werd het duidelijk dat de Oudduitse-herdershond waarschijnlijk de hond zou zijn die wij zochten.

Op 14 juni 2004 is bij deze zelfde fokker het nest geboren, waar Flirt-le in zat. Officieel heet zij: 

FLYING DREAM vom EGGETRAUM.

Zij heeft nog 2 zusjes en 6 broertjes. Toen de pups ruim drie weken oud waren, zijn we bij het nest wezen kijken, weer met Erik en Ella en nu natuurlijk met Eshna, de pup die zij gekozen hadden.   De keuze dat het Flirt-le is geworden is omdat Flirt-le de dikste pup in het nest was.

We hebben 16 augustus Flirt-le naar Nederland gehaald.

De reis hier naar toe is helemaal vlekkeloos gegaan, alleen de eerste paar minuten bij ons in huis was schrikken voor haar, Jumper had de hele dag bij de husky's in de kennel gezeten en al piepend en krijsend kwam hij naar voren rennen om mij te begroeten. Nou, dat was even schrikken voor haar, dat er zo'n ongeleid projectiel de keuken in kwam rennen. Maar het was gelijktijdig ook liefde op het eerste gezicht. 's Avonds van achter het glas haar laten kijken naar de losrennende husky's in de tuin en Eshna is nog langs gekomen. Binnen twee dagen liep ze door de tuin met aan iedere zijde, een husky. Deze twee alfahonden, Kaluna en Nikolai hebben haar opgenomen als hun eigen pup, zij hebben haar ook de regels geleerd,  hoe zij zich moest gedragen als een goed gesocialiseerde hond. Flirt-le is snel en volledig opgenomen door onze andere honden en heeft dezelfde privileges als Jumper. Zij is dus onze huishond naast Jumper en kan daardoor ook gewoon in en uit de kennel lopen.

In het begin bleef zij erg klein en groeide matig maar was wel heel gezond. Zij is heel fijntjes gebouwd en super lenig, een vrolijk teefje, die erg graag werkt en speelt met de honden maar ook met ons.  Met haar willen we gaan kijken of we hetzelfde traject kunnen doorlopen op trainingsgebied als Jumper. Daarnaast kijken of zij geschikt is als werkhond, zoals het speuren, wat voor ons een nieuwe tak van hondensport is. Natuurlijk, willen we gaan kijken,  hoe zij het op de hondententoonstelling gaat doen.

Flirt-le heeft haar eerste tentoonstelling achter de rug, waar zij in de 'jonge hondenklasse' is uitgekomen, deze werd afgesloten met een "zeer goed". Dat is in haar klasse ook het hoogst haalbare. Voor ons was het om te kijken hoe zij ten opzichte van de andere Oudduitse herders eruit zag. Op dit moment zit ik met haar op cursus in Leiden bij  de K.C. Rijnland. Daar is de mogelijkheid voor landelijk erkende examens.