Jumper

08-01-1997

    Jumper drinkend bij zijn moeder         

            

 

Jumper is een Hollandse Smoushondje officieel: Revy-Jumper van Doirne, is bij ons gekomen toen hij 8 weken oud was. 

Die met enig beleid kennis heeft gemaakt met de husky's maar na een week als hummeltje door de kennel kon lopen. Ze wilden snel kennis maken met hem dus moesten ze rustig met hem zijn. Niet rustig was geen smous in de kennel, na een week begrepen ze het.

                   

de kennismaking met Alby

En dat het ook de bedoeling was dat hij in en uit de kennel liep zonder dat er husky's meeliepen was ook snel begrepen. Jumper is in plaats van de twee husky's altijd mee naar mij naar het werk gegaan, waar hij veel mensen en kinderen van hun angst voor honden heeft afgeholpen. Daar is het eigenlijk een verwend hondje maar hij weet heel goed dat hij alleen daar tegen mensen mag opspringen en het gebedel vinden de mensen niet erg vervelend en eigenlijk nog leuk ook, hij denkt: het vrouwtje is toch aan het werk dus ze heeft het niet in de gaten. Nou, dus wel en het heeft even geduurd maar de klanten snappen nu, dat het springen en bedelen niet hoort en dat het eigenlijk vervelend gedrag was van die kleine smous, maar laten we zeggen dat hij bij veel mensen wel een kopje kan breken. Nu na acht jaar is hij nog steeds een graag geziene hond en als hij nu ligt te slapen en niet meer iedere klant gaat begroeten, wordt er gevraagd, "Er is toch niets met Jumper"

 Met Jumper is altijd veel gedaan,  we zijn begonnen met de puppycursus tot en met het gevorderdenprogramma, daarna het springwerk bij de behendigheid en hij ging altijd mee met de training van de husky's op de trainingskar.

Qua hond is hij er een met veel gezichten geweest het lieve wat hij liet zien aan mijn klanten, het pittige bij de trainen met de husky's, het fanatieke als hij bij de behendigheid was, hij is zelfs op de vereniging CLUBKAMPIOEN geweest en hij was de macho bij andere honden bij het uitlaten in het bos. Teven en jonge honden die probeerde hij altijd te verleiden of zelfs nog meer en bij volwassen reuen moest hij altijd laten zien hoe groot hij wel niet was (42cm.) met zijn staart in de hoogte. Dit is ook de reden waarom hij met vijf jaar is gecastreerd, vanaf die tijd heeft hij pas ontdekt, hoe leuk je kon spelen met andere honden. En hoe leuk het eigenlijk is om samen te werken met de baas.

Vanaf deze tijd is Jumper een hele andere gemakkelijke hond geworden, voor die tijd wist ik niet beter. Maar je moest altijd op hem letten, loopt hij niet te ver weg, blijft hij een beetje in de buurt, is hij weer niet opzoek naar een slachtoffer. Dat hij met trainen niet altijd zijn gedachten bij mij had, was altijd al geweest. Tegenwoordig zit hij steeds vaker vastgeplakt aan mijn broekspijp, waar ik ben is hij of hij slaapt. Of meneer heeft verzonnen om met de husky's te spelen, dan hoor je af en toe wat kreten bij hen vandaan komen want fanatiek is hij met spelen nu nog steeds. Alleen de speeltijd gaat wat korter duren want sinds enige tijd weten we dat de heupen van Jumper niet goed zijn en dat hij behoorlijke artrose heeft. Hij is met een doktersbezoekje (07-02-2005) onderzocht omdat hij met zijn acht jaar zo stram en wijdbeens kon lopen. Dat hij een afwijking zou hebben was wel het laatste waar we aandachten, maar het is zo. Nu waren we al gestopt met de behendigheid vanwege het stramme van hem, dus als hij zich met het uitlaten een beetje rustig houdt, valt er heel goed mee te leven. Verder is Jumper een prima hond om mee te gaan met mensen die een hondencursus willen gaan doen zoals een instructeurcursus om bepaalde oefeningen aan te leren die zij weer doorgeven aan cursisten. Hij kan zelfs als voorbeeldhond de oefeningen laten zien en kort geleden is hij mee geweest met iemand die een opleiding doet voor een eigen trimsalon.

Dus Jumper heeft zijn nieuwe passie wel gevonden, "AANDACHT"