OP DE FILMSET VAN DE SPEELFILM “AMSTERDAM”

 

  Flirt-le en Next hebben gefigureerd afgelopen dinsdagnacht (01-08-2007) op de Dam in Amsterdam bij een Nederlandse speelfilm “Amsterdam”, die in 2008 in de bioscoop komt. Met acteurs zoals de Amerikaanse oscarwinnares Marisa Tomei en een Nederlandse acteur uit de soap Zoezoehabibi. Gespeeld werd dat er een ongeluk was gebeurt met een personenwagen en een caravan met diverse gewonden personen. 

(de filmset)

Aan de NODHV was er gevraagd of er met 20 Oudduitse herders mee gedaan kon worden. 

(de aankomst op de "Dam")

We moesten om 24.00uur aanwezig zijn, om daarna te gaan wachten in het Kasnapolsky hotel tot 03.00uur voordat we aan de slag konden. 

(wachtend in het Kasnapolsky hotel)

Het was de bedoeling dat de 20 honden los van de riem bij het ongeluk en de hoeveelheid politiewagens, brandweerauto’s en ambulances rond renden. Van 03.00 tot 06.00uur zijn er diverse opnames geweest. 

( voordat we de set op mogen, hier staan de 20 Oudduitser met hun geleiders en de 120 figuranten)

Zoals dat wij met een groep honden uit een steeg naar het ongeluk moesten rennen. Voorafgaand aan deze actie werd er naast ons nog even gespeeld dat de acteurs, na een worsteling, de één bij de andere persoon  een mes op zijn keel zetten. Er waren verder verschillende scènes waar de gewonde personen op diverse manieren en uit verschillende gaten van de caravan werden geplukt met op de achtergrond in de paniek en de hectiek van het ongeluk de rondrennende Oudduitse herders. Er was toen nog een voetganger die door de auto met caravan was geschept, deze moest worden vervoerd op een brancard, voordat hij hierop werd afgevoerd, ging er nog even een Oudduitse herder over het bed heen, niet geheel volgens de scène maar wel gewaardeerd. Hierna kon de verongelukte worden afgevoerd door het ambulancepersoneel. Met deze scène werd er gevraagd of dat er een aantal honden konden gaan blaffen. Dit alles ging onderleiding van Next want die blaft graag in het bijzijn van de volwassen Oudduitse herder.

( verschillende posities op de set)

    

Het is een behoorlijk schouwspel geweest want naast de 20 Oudduitse herders met hun geleiders, waren er ook 150 figuranten die als passant moesten spelen dat ze bij het ongeluk gingen kijken. Diverse camera- en geluidswagens. Een stuk of tien politieauto’s, drie brandweerwagen en drie ambulancewagen. Vijfentwintig agenten, vijftien brandweermannen, diverse ambulancebroeders. 

( de groepsfoto achteraf zonder de herder die van de foto was gevallen en enkele waren al naar huis)