Trainingsverslag 2007

 

25-12-2007 Flirt-le haar blessure is na een lange periode van behandelingen en van rust helemaal weg. Maar door de blessure en de komst van Next is de training, voor de G&G-wedstrijden en het G&G2 examen op een laag pitje komen te staan. Ik krijg haar niet goed gemotiveerd, met de trainingen op het veld van de HSVW en in Nieuwerkerk is er geen omslag gekomen. Volgend jaar gaat Leo met Next waarschijnlijk ook het wedstrijdcircuit in dus waarschijnlijk zal er dan wel een verbetering komen. Ze blijft gewoon een leuke, gezellig hond die het afgelopen jaar toch veel veranderingen mee heeft gemaakt. Van eerst de hele dag mee naar de zaak en nu een hond die om 's morgens om half zeven al in het donker in het bos loopt te rennen. Ze blijft de drie dagen dat ik werk in de ochtenduren bij Jumper en ik laat haar tussen de middag uit, om twee uur is Leo weer thuis en mag dan volop ravotten in de tuin met Next. Dan is het toch begrijpelijk dat  trainingen soms minder leuk zijn.

15-07-2007

We zijn eruit. We hebben toch te licht gedacht over de blessure die Flirt-le had. Doordat ze na de wedstrijd aanhouding last van haar schouder bleef houden zijn we toch maar naar de dierenarts en aansluitend naar de fysiotherapeut gegaan. De dierenarts kon niets vinden maar op onze aanwijzing, kregen we toch een doorverwijzing want naar aan leiding van ons verhaal over de oorzaak kon het wel eens diep in de oksel van haar rechtervoorpoot zitten. Na wat heen en weer gelopen en gerend te hebben voor de fysiotherapeut, liet ze een lichte verstapping zien. Na een onderzoek van nog eens drie kwartier had ze een vermoedelijk oorzaak gevonden. Diep in haar oksel zat een pees ontsteking bij de aanhechting. Een vervangende dierenarts kwam erbij. Flirt-le zou een week op de Metacam worden gezet en als het niet na veertien dagen over zou zijn dan kreeg ze een injectie met Cortisonen( een Anebolensteroide). Nou, dat feest ging al bij voorbaat niet op. Het is een jonge hond waarbij ze lange tijd moesten zoeken naar de oorzaak van de blessure en omdat het op een moeilijke plaats zit, gaat er bij deze hond niet gespoten worden. Eerst maar even afwachten wat de therapie doet. Ze heeft nu zes behandelingen gehad en is sinds een paar dagen van de medicijnen af. De eerste week liet ze nog geregeld een verstapping zien maar dat kon ook niet anders. Flirt-le had duidelijk achteraf gezien meer last van de blessure als dat zij ooit bij ons heeft aangegeven. Want met de medicijnen in haar lijf was het een als een raket rondrennende dooldwaze superspeelse jonge hond die het heerlijk naar haar zin had( de fysio was hier niet helemaal blij mee, maar kon er wel begrip voor opbrengen). Tevens ging het ook trainen uitaard weer een stuk beter. Ze vindt het werken weer een uitdaging. Ze is gewoon weer een attente hond, een uitdaging om weer met haar nieuwe oefeningen te gaan doen, zelfs als je hier in de tuin even wat met haar wil gaan doen is ze van de party. Vorige week hadden we een clubwedstrijd waar we zelf in de organisatie zaten heeft ze lekker gewerkt ondanks dat deze dag voor onze honden toch heel veel liggen aan de lijn is. Ze zit gewoon weer lekker in haar hummetje.

04-06-2007

De wedstrijd zit erop. Maar ik heb wel even nodig gehad om er over te kunnen schrijven. Nu, een week later weet ik nog niet wat er aan de hand met Flirt-le. Ik ben al de hele aan het denken waarop de wedstrijd van vorige week geflopt is. Oké, ze had dan een schouderblessure maar ze kon tijdens het inlopen redelijk normaal lopen, ze was gewoon enthousiast. Maar ook op deze wedstrijd stort ze in, op het moment dat ze de ring instapt. Ik ben dus niet in staat om mijn hond enthousiast te houden op een wedstrijd en weet niet hoe ik dat moet veranderen, geen hardere aanpak heeft zin want dan ben ik dagen bezig om haar vertrouwen terug te krijgen. Maar wie weet een oplossing. De dag erna had ik bij Birgit gewoon les dus heb gelijk het parkoers van de wedstrijd gelopen, een plaatje om te zien. Moest daarna wel gelijk stoppen want ze werd iets te druk waardoor haar schouder gelijk heftig opspeelde. Om even terug te komen op de wedstrijd, waar ging het mis. Na de eerste twee oefeningen, de “zit-blijf” en de “af-blijf” was er nog niets aan de hand. Op de puntenlijst had ze voor het eerste onderdeel een 10. Bij de tweede kreeg ze aftrek omdat ze even de op de grond snuffelde en omkeek naar de groep G&G 2 achter haar, die op drie meter afstand van haar laag voor dezelfde oefening maar zo dichtbij dat was te heftig voor haar. Ze is niet gaan verliggen, niets.  Bij de individuele ochtendoefeningen stonden zoveel aantekeningen dat het eigenlijk knap is dat een keurmeester zo snel kan schrijven want dat gedeelte duurt hoogstens vijf minuten. Van het middagprogramma kan ik eigenlijk alleen schrijven, buiten de ring stonden we nog lekker te spelen en in de ring was ik haar totaal kwijt. Zij heeft een parkoers gelopen en ik deed een andere. Voor Next was het wel een goede dag, ze heeft die dag heel veel honden gezien en reageerde perfect. Af en toe die tetter open maar herstelde goed.

17-05-2007

Zo, ik ben er weer. Het is niet te geloven, er is alweer ruim een maand voorbij sinds ik heb geschreven maar voor me gevoel zitten we weer een beetje op de rails.  De training met Flirt-le gaat weer met stappen voor uit en we hebben ons weer in geschreven voor een G&G  wedstrijd. De tweede pinksterdag gaan we weer aan de bak bij KC Rotterdam. Met de komst van de pup Next is Flirt-le een beetje van haar niveau afgegaan. Eerst kon ze zich niet concentreren door de pup, toen werd de loopsheid weer aangekondigd waardoor ze meer begint te protesteren. Maar oké, dit alles is weer gewend of is weer over. Dus we zijn nog steeds met veel plezier aan het trainen. Met de trainingen bij Birgit zie je dat Flirt-le echt de oefeningen begint te begrijpen. Het “volgen” is weer strakker geworden, de bochten gaan goed, het “afstand appel” gaat sinds deze afgelopen week met stappen vooruit, het “apporteren” zit er mooier uit omdat ze het kauwen heeft afgeleerd, bijna. Dus met andere woorden ze heeft weer zin om te werken

08-04-2007

Sinds 27-2-2007 hebben we er een pup bij zo als jullie waarschijnlijk al hebben gelezen. Flirt-le heeft sinds de komst van Next wel doorgetraind maar is flink achteruit gegaan. De concentratie was ver te zoeken. Ze had het moeilijk om haar gedachten erbij te houden. Bij Birgit hebben we de pup steeds meegenomen dus ging ze steeds even kijken, op de HSVW ging het beter daar zat de pup in de auto bij Jumper. Waarschijnlijk lukten het trainen ook even niet omdat als er zo’n meevreter erbij komt, dat toch ook hier in huis er het één en ander veranderd. Om nou te zeggen dat Flirt-le, Next gelijk accepteerde, dat was dus niet. Leo had vrijgenomen van zijn werk en besloot na twee dagen dat alle tennisballen (Flirts ideale speeltje) en het overige speelgoed opgeruimd moest worden. In de avonduren werd onderbegeleiding van ons, het samenspelen aangeleerd. Hierna ging het weer snel de goede richting in. Maar terug te komen op het trainen, de wedstrijden zijn weer begonnen, hier aan gaan we uiteraard weer aan deelnemen maar wat ik wil is dat Flirt-le eerst weer even stabiel moet gaan worden, met het volgen en degelijke oefeningen. Op dit moment gaat het op de beide verenigingen weer de goede kant op maar ze is nog niet op het niveau waar op ik vorig seizoen mee gestopt bent.

31-01-2007

Er zit flinke verbetering aan te komen, we zien duidelijke verandering in het strakkere werken met Flirt-le. De wendingen worden stakker om mijn benen heen, het knagen op het apporteerblok onder het lopen is al zo goed als weg, het volgen is al veel attenter geworden en ziet er veel mooier al uit.

Januari 

Per 09-01-2007 zijn we weer begonnen met de training van Flirt-le. Het is ons wederom gelukt om de training in de maand december te laten versloffen. Ons werk vraagt dan net even te veel tijd om nog energie op te brengen en laten we de trainingen al snel schieten. De tijd die we dan aan de honden kunnen besteden gaat op aan de zorg, hoe krijgen we op een efficiënt mogelijke manier Flirt-le moe en voldaan.

Maar we zijn weer met goede moed begonnen maar konden weer zien dat er een terugval was met het niveau van Flirt-le. We hebben KC Delft weer verlaten omdat de instructeur met een compagnon een privé-school zijn begonnen, ze hebben een hondenschool in Nieuwerkerk aan de IJssel. Omdat we goed resultaat boeken met hun manier van lesgeven zijn we meegegaan. De instructeur Birgit vindt of vond dat Flirt-le een smalle basis heeft (een vreemde uitdrukking), wat voor ons inhoudt dat we met de training weer even terug gaan naar de basis dus het begin van alle oefeningen. Deze gaan weer opgebouwd wordt vanaf het prille beginnen.