Trainingsverslag 2006

 

Om het verslag goed leesbaar te houden, hebben we het gesplitst zodat in de twee links hierboven de trainen van Flirt-le van de voorgaande maanden te lezen en hier onder gaan we weer verder met de aankomende maanden.

07-06-2006

Ze zeggen wel eens verandering van spijs doet eten. Met andere woorden, je wil eens wat anders omdat je denkt dat je er beter van wordt. Dit slaat op het trainen met Flirt-le en dat ik heel graag zelf nog steeds wil bij blijven leren. Bij Leiden blijven we een beetje hangen met Flirt-le en daarom, na enige navraag zijn we voor de zomertraining terecht gekomen in Delft. Nu hadden we voordien toch het idee dat we op een acceptabel niveau zaten. Sinds gisteravond ben ik een illusie armer, Bri moet nog een hoop leren. Gisteravond heb ik in een uur tijd zoveel aanmerkingen op mijn trainingswijze gehad en daarna natuurlijk weer de aanwijzingen gekregen die juist de puntjes op de i kunnen gaan zetten die ik zo graag wil. Nu pas heb ik in de gaten dat het geblaf van Flirt-le zo’n impact heeft gehad op haar trainen, dat we nu pas aan het echte trainen toe komen. Maar terug naar gisteravond, het “wachten” bij het apporteren gaat aangepakt worden; normaal gesproken blijft ze altijd wachten als ik het blok ga wegbrengen, nu niet. Ze knaagt op haar blok, met brokjes gaat ze het oppakken en vasthouden wederom opnieuw aangeleerd krijgen. Met het blok afgeven moet ze voorzitten tegen mijn knieën aan, Flirt-le zit op een halve meter afstand en zit scheef. Dus op een stoel het voorkomen trainen, door te gaan zitten en je voeten op kont dikte van Flirt-le te gaan zetten dan komt ze strakker voor. Flirt-le schijnt met het “volgen” iets schuin voor te lopen en haar achterwerk wijkt naar buiten, vindt de instructeur ook niet goed! Toch is het niet zo dat ik daar nooit op ben gewezen, dat Flirt-le deze fouten maakte want Edwin heeft zo iets wel degelijk gezegd maar toen was ik nog met dat blaffen bezig, geloof ik.

19-06-2006

Het examen zit erop, Flirt-le is geslaagd voor haar G&GB examen. Zij is geslaagd met 301 van de 320 te behalen punten. Wij hebben hiervan een apart verhaal gemaakt en is te lezen op:

Examen verslag G&GB

30-07-2006

Wedstrijd G&GB Gorinchem

Het is hoogzomer, de reguliere trainingen zijn gestopt en met het trainen van Flirt-le is weer de klad in gekomen. We hadden ons nog zo voorgenomen om het niet te laten verwateren maar het warme weer en de drukte hebben er weer voor gezorgd dat we achterstand hebben. Hoe zijn we daar achter gekomen? Gisteren hebben we voor het eerst meegedaan aan een heuse G&G wedstrijd in Gorinchem. Daar heeft ze een potje van het los-volgen gemaakt, dit is het onderdeel wat zij tot nu toe als beste deed. Maar oké, vreemd veld, nieuwe omstandigheden dus ook weer nieuwe verrassingen. Ik werd gewaarschuwd dat het op een wedstrijd zwaarder werd beoordeeld dus ik was op het ergste voorbereid. Maar het totaal van de puntenlijst was 283,5 punten dus dat is niet slecht voor de eerste keer.

Met de verdraagzaamheid kreeg ze aftrek van punten want ze moest even onderdanig doen naar een grote rottweiler en ik trok haar mee aan de lijn. Voor het staan en betasten, gebit tonen, 2 minuten in zicht, zit tijdens volgen, komen op bevel en omgang hond-baas kregen we de volledige aantal punten. Bij het aan de lijn volgen kregen we aftrek voor het “achter blijven” van de rechterkeerwendingen, bij het los-volgen had ik niet voldoende aandacht van haar en liep ze te wijd. Bij het terugplaats had ikzelf weer last van een hand die omhoog ging toen Flirt vanuit de “af” moest gaan zitten. En als laatste aftrekpunt bij het apporteren was dat toen Flirt-le’s kont naar beneden ging, zij het apporteerblok liet vallen. Het was een leerzame dag die als afsluiting een zeer grote plensbui had.

14-08-2006

Wedstrijd G&GB Dronten

Het schijnt nog hoogzomer te zijn maar als je alleen al luistert hoe de regen kleddert op de serre, dan vraag ik me af, krijgen we nog wel iets wat warmer is, als op dit moment het geval is. We hebben geluk gehad gisteren met het mooie weer toen we nogmaals mee hebben gedaan aan een G&G wedstrijd. Gaat ons trainingsverslag nu alleen nog maar over wedstrijden, nee maar de lessen zijn nog niet begonnen en we willen Flirt-le ervaring op laten doen met andere situaties. Voor ons is Flirt-le een makkelijke hond omdat we altijd een vergelijking trekken met hoe de husky’s waren met het opvoeden. Dus waar we ook eindigen, we komen altijd verder. Flirt-le geeft ons een uitdaging om alles, wat er in de hondenwereld te doen is uit te proberen. Veertien daag geleden was ik uiterst tevreden over de wedstrijd maar er liep een man die in Gorinchem liep te verkondigen dat hij geen concurrentie had. Flirt had op haar eerste wedstrijd toch wel wat punten onnodig laten vallen dus afgelopen veertien dagen zijn we hier mee aan het werk gegaan. Met het idee, hij wil concurrentie dan krijg hij die. Maar gisteren had zij erg veel last van de nieuwe omstandigheden, concurrentie die ik wilde geven was met de eerste ronde al van de baan geveegd. Ik was teleurgesteld maar werd opgevangen door de medewedstrijdlopers, iedereen had me zien inlopen dus ze wisten dat ze het kon. Alleen onder de druk van een wedstrijd kan ze het nog niet. Met de punten van verdraagzaamheid hebben ze me gematst, bij de “blijf” oefeningen heeft ze bewogen, de “sta” moest met een extra commando, het aan de lijn-volgen toen had ik opeens een speurhond die, het complete parkoers met de neus op de grond. Bij het middagprogramma was ik vol goede moed want het inlopen ging als een speer. Je begin met het los-volgen, ik zet haar naast me op links, geef het volgcommando en weg was ze. Als een speer ging ze naar het “terugplaats zenden” vak, nog nooit gebeurt! Het ijs was gebroken, wat kan mij het ook schelen, ik schoot in de lach, de dwaas! Ik mocht haar voor roepen voor een nieuwe start. Ze volgde nu redelijk mee, de zit tijdens volgen ging perfect maar met de oefening voorkomen kwam ze halverwege de route een lekkere graspol tegen, die zij dus ook op de terugweg even moest besnuffelen. Als laatste onderdeel het apporteren die deed ze zo goed dat ik haar al beloonde voordat oefening was afgelopen, iets wat niet mag maar ze deed het zo mooi, ik kon niet anders. Vandaag veel adviezen gehad over het wel en wee van wat Flirt-le heeft laten zien en de enigste optie is om met haar meerdere wedstrijden te gaan lopen want ze kan het wel, daar is iedereen van overtuigd.

  02-10-2006

Oeps, ik zie nu pas dat het trainingsnieuws een beetje achter loopt. Hoe gaat het op dit moment? We zijn even op een andere vereniging bezig en hebben tijdelijk afscheid genomen bij KC Rijnland. De aansluiten bij de nieuwe club bevalt goed want de manier van lesgeven is heel anders. Veel individueel voor de puntjes op de i. We zijn weer volop aan het trainen, maandag de vrije training, in Delft voor de precieze werkzaamheden en op de donderdag op de HSVW voor het hele programma, waar we nu met het de les aan het voorbereiden zijn op de G&G1 examen. Afgelopen weekend weer een G&GB wedstrijd gedaan in Tiel, dit blijf ik doen omdat Ik en daarom ook Flirt-le last hebben als er een officiële beoordeling aan te pas komt. Leo is gisteren op zijn vrije dag meegegaan, heb kunnen zien wat er gebeurt als ze met een papiertje naast me komen staan. Plus mijn instructeur van Delft was ook aanwezig om zelf deel te nemen aan de wedstrijd maar heeft wel kunnen zien waardoor het mis gaat op de wedstrijden met de oefeningen. Waardoor we dan ook in de lessen hierop kunnen gaan letten. Gisteren hadden we een eind beoordeling van 276,5 punten, heel wat beter als de 246 punten van de wedstrijd van Dronten. Maar het is zonde als je ziet dat Flirt-le heel netjes kan volgen op de verenigingen en het op de wedstrijd verprutst want daarmee verloor ze gisteren de meeste punten. Maar Bri heeft weer iets om voor te gaan werken en doordat Leo en Danielle het hebben kunnen zien wat er gebeurt is er misschien nog hoop dat ik mezelf en Flirt-le wat stabieler gaan lopen.

19-11-2006

Flirt-le geslaagd voor het G&G 1 examen

Verslag G&G 1 examen