09-01-2006

We zijn weer begonnen met het doel om voor de zomer het landelijk examen te doen van Cynophilia.

15-01-2006

Nu nadat bij beide verenigingen de eerst cursusdag te hebben gehad, weten we dat Flirt-le het één en ander is kwijt geraakt doordat we verder in de maand december niets hebben gedaan aan de training. In deze maand hebben wij het beide nogal druk met ons werk en ondanks dat de plannen er wel waren is er van het trainen niets gekomen. Nou, dat was te zien maar als we de komende weken er weer even flink tegenaan gaan dan moeten we zo weer op schema zitten.

26-02-2006

Het heeft even geduurd maar laat ik nu toch maar weer eens een verslag van Flirt-le haar perikelen gaan maken. Jullie begrijpen het al het gaat niet zo naar ons zin. We zijn afgelopen weken echt hard met haar aan het trainen geweest maar wat we kwijt zijn geraakt in de december maand duurt toch langer voordat het weer terug is dan wij dachten.

In Waddinxveen heb ik al een keer buiten de groep zelfstandig getraind. En in Leiden ben ik zelf al twee weken niet geweest omdat Flirt-le loops was geworden (waar ze zelf geen last van heeft) en er een reu zoveel last van had dat het eigenlijk zielig was voor hem, hij bakte er niets meer van. De afgelopen week vol goede moed weer fanatiek begonnen. We komen er steeds meer achter dat we bij Flirt-le erop moeten gaan letten dat we de oefeningen steeds op een andere manier moeten doen omdat ze anders op de automatische piloot gaat werken. Als we de oefening steeds op dezelfde manier doen, gaat zij de oefening zonder tussentijdse commando’s volledig zelf uitvoeren. Een voorbeeldje: de oefening “terugplaats zenden” deze wordt uitgevoerd tussen vier pionnen, zij gaat nu op dit moment tussen twee pionnen liggen i.p.v. boven op haar riem? Hoe komt dat: sinds kort doen we de officiële oefening: “losvolgen”. Deze oefening gaat als volgt, we lopen samen als koppel om vier pionnen als zij op een moment goed loopt dan geeft ik in het midden tussen twee pionnen het commando dat zij moet gaan liggen of dat zij moet gaan zitten. Ondertussen vervolg ik mijn weg en loop verder om de rest van de pionnen heen als ik bij haar ben, moet ze weer met mij mee gaan volgen. Dus vanaf heden worden al de oefeningen zonder de pionnen uitgevoerd. Kijken, hoe zij dan gaat reageren?

27-03-2006

Afgelopen weken is er flinke vooruitgang geboekt, weer blijkt dat om met de hond een bepaald niveau te bereiken, je minimaal drie keer in de week moet trainen. Maar Flirt-le is een leuke enthousiaste hond om mee te werken en je ziet dat ze er plezier in heeft. Bij de HSVW zit de spurt er aardig in want het doel is nog steeds om voor de zomer examen te doen. Dus onze trainer Edwin heeft de manier van lesgeven aangepast, van hem krijgen we elke week privé-les met het volgen en bij Jolanda mogen we de rest van de oefeningen gaan doen. Na deze lessen zijn de honden dan ook lekker moe en voldaan, tenminste die meid van mij dan.

Sinds twee les weken zitten de Rijnland-cursisten van de vrijdag in een andere groep. Onze eigen groep was te klein en wij zijn bij de dinsdag G&G-B groep ingedeeld. Tevens is ook het examen van 13-5-’06 van de KC Rijnland uitgesteld tot na de zomer. Dus een andere instructeur, even aftasten wat we aan elkaar hebben. In deze groep zitten meer G&G-B cursisten dus het niveau ligt lager want op de vrijdag liep ik tussen G&G 1 en 2 cursisten. Doet Flirt-le al oefeningen die pas in de volgende cursus voorkomen maar we liepen in deze groep en zij kon het niveau aan. Het resultaat is nu dat ik met Flirt weer al blaffend over het veld loop omdat ze zich verveeld. Afgelopen week is besloten dat ik in Leiden zelfstandig zal gaan werken. Alleen de gezamenlijke oefeningen doe ik nog met de groep, zodat ik het uur dat we op het veld staan, Flirt-le lekker bezig kan houden.

Terug naar: Trainingverslag 2006